Σελίδες

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πως να βάλετε μια εφαρμογή στο "Right-click" menu των Windows

Το "Right-click" menu είναι ίσως το πιω πολύ-χρησιμοποιημένο μενού των windows. Το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε copy-paste ένα αρχείο για να δημιουργήσουμε ένα φάκελο κτλ. Έτσι αναρωτιόμουν αν μπορώ να έχω μια συντόμευση για τις αγαπημένες μου εφαρμογές. Το έψαξα λίγο λοιπόν και βρήκα λύση. Ένας πολύ χρήσιμος οδηγός για όσους θέλουν να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις αγαπημένες τους ή πιο συνηθισμένες εφαρμογές. Επίσης με παρόμοιο τρόπο μπορεί κανείς να διαγράψει από το μενού επιλογές που δεν χρησιμοποιεί.
  • Αρχικά λοιπόν από το μενού Έναρξη κάνουμε αναζήτηση για το "regedit.exe" που μας δίνει πρόσβαση στον Registry Editor και από το μενού στα δεξιά πηγαίνουμε στο ακόλουθο μονοπάτι:  "HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Background\shell".
  •  Τώρα πρέπει να φτιάξουμε ένα "key" μέσα στο shell που θα έχει το όνομα της εφαρμογής που θέλουμε να προσθέσουμε στο μενού.
    Δεξί κλικ στο "shell" -> New -> Key. Ονομάζουμε το key με το όνομα της εφαρμογής μας.
  • Εδώ για το νέο μας στοιχείο θα πρέπει να ορίσουμε την εντολή βάση της οποίας θα τρέχει η εφαρμογή. Δεξί κλικ στο key που δημιουργήσαμε μέσα στο shell -> New -> Key και το ονομάζουμε "command".
  • Τώρα χρειαζόμαστε το πλήρες μονοπάτι για το πού βρίσκεται εγκατεστημένη η εφαρμογή. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε ακριβώς το μονοπάτι κρατήστε πατημένο το Shift + right click και επιλέξτε copy as path
  • Στη συνέχεια μονό κλικ στο "command" και διπλό στη διπλανή καρτέλα στο "Default" στο "value data" κάντε paste τη διαδρομή και πατήστε "OK".
Συγχαρητήρια τώρα πλέον μπορείτε να κλείσετε τον Registry Editor και να τρέχετε την αγαπημένη σας εφαρμογή μέσα από το μενού στο Right click!!!

Πλέον με δύο click έχω τη δυνατότητα να ανοίγω κάποια εφαρμογή χωρίς να γεμίζω συντομεύσεις το Desktop. Επίσης έμαθα κάποια πράγματα για την registry. Σύντομα θα ακολουθήσει και screencast με αναλυτικές οδηγίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου