Σελίδες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Bookmarks Synchronize... Now

Οι σελιδοδείκτες στο Internet ανέκαθεν ήταν χρήσιμοι, όμως τι γινόταν όταν αλλάζαμε browser ή θέλαμε να μπούμε σε άλλο λειτουργικό, να χρησιμοποιήσουμε το λάπτοπ ή στην τελική να κάνουμε format??? θα έπρεπε με κάθε αλλαγή να κάναμε το σχετικό export και να ενημερώναμε τους browsers..... άουτς!
Μετά από λίγο ψάξιμο αρκετά πρόσφατα στο Internet βρήκα ένα add-on το Xmarks, που δουλεύει για τον firefox και για τον chrome (για Internet Explorer δεν το έχω δοκιμάσει) το οποίο σου επιτρέπει να κρατάς ενα backup αρχείο των σελιδοδεικτών σου ανά πάσα στιγμή online και να συγχρονίζονται όποτε ανιχνεύει μια αλλαγή. Επίσης μπορεί να συγχρονίζει τους αποθηκευμένους κωδικούς (με την ανάλογη κωδικοποίηση πάντα) και τα ανοιχτά tabs. Για να έχουμε λοιπόν αυτό το εργαλείο δεν έχουμε παρά να κάνουμε τα εξής:
1) Κατεβάζουμε το Xmarks. Πηγαίνουμε στο site της mozilla https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2410/ για τον firefox ή στο αντίστοιχο site για τον google chrome https://chrome.google.com/extensions/detail/ajpgkpeckebdhofmmjfgcjjiiejpodla?hl=el και πατάμε εγκατάσταση.
2) Μόλις ο browser ολοκληρώσει την εγκατάσταση του add-on θα μας ανοίξει ο οδηγός ρυθμίσεων του Xmarks. Εκεί θα μας ζητηθεί να κάνουμε το λογαριασμό στον οποίο θα αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις μας. 
3) Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουμε login με το λογαριασμό που δημιουργήσαμε και να επιλέξουμε τα στοιχεία που θα γίνεται ο συγχρονισμός. (bookmarks, passwords, open tabs). Επιλέγουμε αυτά που επιθυμούμε (μην ανησυχείτε ανά πάσα στιγμή μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του add-on στον browser)
4) Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία γίνεται ο συγχρονισμός
5) Το μόνο που μένει είναι να βάλουμε το add-on σε κάθε browser και συσκευή που χρησιμοποιούμε.
Οι επιλογές του add-on είναι πολλές όπως θα δείτε και μόνοι σας όπως για παράδειγμα να συνδεθεί κανείς στο λογαριασμό του στο site και να δει από εκεί τα δεδομένα του.
Καλή διασκέδαση!!!
Σίγουρα αυτό το μαθησιακό γεγονός με βοήθησε πολύ αφού τώρα μπορώ με το πάτημα ενός κουμπιού να έχω πρόσβαση σε όλα τα αγαπημένα μου site από οπουδήποτε κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο κυρίως μέσα από το κινητό ή στις διακοπές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου